Raport al activitatii Comisiei metodice

In jos

Raport al activitatii Comisiei metodice

Mesaj  SFetnicul la data de Mier Mar 26, 2008 10:30 pm

ȘCOALA CU CLS. I -VIII, NR. 4
MOINEȘTI, JUDEȚUL BACĂU

Raport
asupra desfășurării activităților Comisiei metodice a
învățătorilor în semestrul I al anului școlar 2007 - 2008


În ședința Comisiei metodice a învățătorilor din 28 septembrie 2007 a fost discutată și aprobată tematica activităților pentru anul școlar 2007 - 2008, urmărindu-se obiectivele privind calitatea și perfecționarea procesului de predare - învățare.

În primul semestru au fost stabilite două ședințe în care au fost propuse următoarele teme :
26.10.2007
- Simpozion cu tema : "Dezvoltarea capacității de comunicare orală și scrisă a elevilor din clasele primare" - înv. Enea Niculina
"Imagine și text" - înv. Iosipoaei Oltea
25.01.2008
- Referate : "Învățarea citit-scrisului - prioritate în învățământul primar" - înv. Enea Felicia și Enea Vasile
"Varietatea mijloacelor de învățământ și eficiența folosirii lor în demersurile didactice" - înv. Cristea Zenovea

Activitățile Comisiei metodice, planificate în primul semestru, s-au desfășurat conform programului stabilit. Pentru reușita lor și-au adus contribuția toți învățătorii, atât în prezentarea referatelor, cât și a informărilor în specialitate, a proiectelor de lecții și a fișelor de lucru.

În prima comisie, doamna învățătoare Enea Niculina a prezentat colegilor programa pentru opționalul transcurricular "Curiozitățile Terrei" - clasa a III-a, iar doamna înv. Enea Tatiliana a discutat despre proiectarea unei unități de învățare la Limba și literatura română - clasa a II-a.

Doamnele Enea Felicia, Iosipoaei Oltea și Enea Niculina au prezentat propriile auxiliare didactice, argumentând necesitatea utilizării acestora la clasele I-IV. În ambele comisii au fost discutate testele de evaluare a cunoștințelor elevilor din clasele a II-a ( 26.10.2007 ) și din clasele a III-a ( 25.01.2008 ).

Expozițiile organizate pe clase de elevi au cuprins lucrări executate de aceștia la Educație plastică și Educație tehnologică, portofolii realizate la Limba și literatura română, Științe sau Opțional, reviste școlare, dar și materiale didactice confecționate de învățători.

Materialele prezentate și discuțiile purtate au demonstrat interesul sporit al învățătorilor din școala noastră pentru perfecționarea continuă, în vederea obținerii unor rezultate deosebite în rândul elevilor, responsabilitate și pasiune pentru profesia de dascăl.

În concluzie, activitățile celor două comisii metodice desfășurate în semestrul I și-au atins scopul propus și au condus la perfecționarea metodică a învățătorilor din Școala Nr. 4 Moinești.

Responsabil al Comisiei metodice
a învățătorilor,
Înv. ENEA NICULINA
avatar
SFetnicul
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 16/03/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.sfetnicul.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum