Activitate la Centrul metodic nr. 3

In jos

Activitate la Centrul metodic nr. 3

Mesaj  SFetnicul la data de Dum Mar 29, 2009 10:42 pm

Exemplu de bună practică

"Cel mai puternic argument pentru integrarea curriculum-ului este chiar faptul că viața nu este împărțită pe discipline." (J. Moffett)
Acesta a fost motto-ul sub semnul căruia s-a desfășurat vineri, 27.03.2009, la ȘCOALA CU CLASELE I-VIII "ALEXANDRU CEL BUN" BACĂU, activitatea Centrului Metodic Nr. 3.

Într-o atmosferă sărbătorească, elegantă, rafinată și relaxantă, inimoasele învățătoare de la clasele Step by Step s-au străduit să ne convingă că abordarea integrată a conținuturilor învățării este o necesitate, iar conceptul de activitate integrată se referă la o activitate în care se abordează predarea-învățarea cunoștințelor îmbinând diverse domenii. Utilizând mijloace moderne de proiecție, gazdele și-au prezentat argumentele într-o expunere sintetică, bine structurată, care a captat atenția auditoriului.

Pentru a convinge că studiul tematic poate fi un model interdisciplinar gazdele și-au invitat oaspeții să redevină elevi și să participe la activități desfășurate în cadrul unor studii tematice: "Primăvara - cl. I", "Vremea" - cl. a II-a, "Călător printre stele" - cl. a III-a, "Pași prin Bacău"- cl. a IV-a.

Participarea la atelierele de lucru ne-a întărit convingere că un astfel de model integrat de predare, atunci când este pregătit și aplicat cu grijă, poate conduce la construirea unei comunități de elevi care se preocupă unul de celălalt, efectuează asocieri intelectuale interesante, dezvoltă deprinderi de comunicare, formează spiritul de colectiv bine sudat.

Mulțumim colegelor noastre, gazde excelente, care au demonstrat cu profesionalism, că predarea integrată este o strategie ce presupune reconsiderări radicale nu numai în planul organizării conținuturilor, ci și în "ambianța" predării-învățării.
Am plecat de la ȘCOALA CU CLASELE I-VIII "ALEXANDRU CEL BUN" cu convingerea că creativitatea e aici la ea acasă, ducând în suflet bucuria că învățământul primar băcăuan e unul de calitate pentru că are învățători dăruiți profesiei de educator.
Felicitări deopotrivă gazdelor și oaspeților care au făcut ca activitatea să fie o reușită.

înv. Felicia Grigore
responsabil Centrul metodic nr. 3

Am primit pentru dumneavoastră acest material, însoțit de imaginile de mai jos:

Studiu tematic "Primăvara" - clasa I


Studiu tematic "Vremea" - clasa a II-a


Studiu tematic "Călător printre stele" - clasa a III-a


Studiu tematic "Pași prin Bacău" - clasa a IV-aSe pare ca a fost o întâlnire de cerc pedagogic foarte activă și modernă.
Felicitări organizatorilor și mulțumiri doamnei învățătoare Felicia Grigore care ne-a pus la dispoziție exemplul de bună practică al centrului metodic pe care îl coordonează.

SFetnicul
avatar
SFetnicul
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 16/03/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.sfetnicul.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum