SCOALA SF. VOIEVOD STEFAN CEL MARE ONESTI

In jos

SCOALA SF. VOIEVOD STEFAN CEL MARE ONESTI

Mesaj  Marta Panzaru la data de Sam Mar 29, 2008 6:55 pm

ȘCOALA SFÂNTUL VOIEVOD ȘTEFAN CEL MARE-ONEȘTI
DESPRE NOI - ȘCOALA ȘI COMUNITATEA


Onestiul – tinut al metaforelor
-scurt istoric–

Depresiunea Onesti, datorita particularitatilor mediului geografic, a oferit conditii deosebite pentru dezvoltarea asezarilor omenesti, din cele mai vechi timpuri.
Astfel la Onesti si prin imprejurimi au fost descoperite numeroase monumente arheologice apartinand civilizatiilor tracice si geto – dacice, monumente care stau marturie in acest sens.
In Cancelaria Domnitorului Stefan cel Mare, fiu legendar al acestor meleaguri, a avut loc prima atestare documentara a Onestiului printr-un act emis aici, la 14 decembrie 1458.
Si in alte izvoare scrise, asezarea apare ca fiind in centrul ce polariza activitatile economice ale satelor invecinate.
Satele Onesti si Borzesti au reprezentat nucleul viitorului oras, Borzestiul fiind considerat si locul de nastere binecredinciosului voievod Stefan cel Mare, a carui nume este astazi purtat cu mandrie de scoala noastra.
Onestiul capata dupa 1884 forma incipienta de targ cu functii comerciale, cu cale ferata, urmand ca mai apoi din 1953 odata cu aparitia platformei industriale de la Borzesti sa inceapa urbanizarea lui ce avea sa se finalizeze in 1956. Datorita resurselor naturale existente precum sare si petrol in Onesti se ridica primul obiectiv industrial de pe valea Trotusului – TERMOCENTRALA – urmat indeaproape de Rafinarie ( 1957 ) si de Combinatul de Cuciuc sintetic in 1963. Toate acestea au facut din targul de odinioara un puternic centru industrial care in prezent s-a dezvoltat in toate domeniile: invatamant, stiinta, arta si cultura ajungand in 1968 unul din municipiile cele mai infloritoare.
Onestiul este si ramane un tinut al metaforelor, un spatiu extrem de generos care favorizeaza permanent plasmuirea unor valori materiale si spirituale.
Ne mândrim cu școala noastră!
“O educație bună este izvorul întregului bine din lume” (Immanuel Kant)
Aducându-și din plin aportul la formarea culturii generale a multor generații de copii, Școala cu clasele I-VIII “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Onești , înființată în anul 1969 , primește zilnic copii care vin din tot orașul , dar și din satele învecinate.
În școala noastră învață , în cele 23 clase , aproximativ 600 elevi , îndrumați fiind de cei 11 învățători și 22 profesori . Avem 4 laboratoare ( fizică, chimie, biologie, informatică ), dar și una dintre cele mai moderne săli de sport din oraș, teren de sport cu dotări moderne, o bibliotecă cu câteva zeci de mii de volume, 2 ateliere și cabinet medical.
Suntem îndrumați de dascălii școlii noastre cu multă dragoste , dăruire și profesionalism, , și ni se oferă șanse egale în vederea pregătirii temeinice , posibilitatea de a ne pregăti suplimentar în vederea participării la concursuri școlare și olimpiade într-o ambianță plăcută și adecvată cabinetelor de specialitate . Încă de la clasa I avem posibilitatea de a studia limba engleză, ca disciplină opțională, dar și să utilizăm calculatorul în cadrul orelor de curs prin sistemul informațional AeL;
În paginile revistei “Ștefăniță” ne putem afirma aptitudinile artistice și avem alternative diverse de petrecere a timpului liber (excursii, vizite la muzee, vizionarea în colectiv a unor spectacole ,întreceri sportive).
REZULTETELE CONCURSULUI NAȚIONAL SMART FAC ONOARE SCOLII!
Elevi participanți la toate materiile-213, din care la:
-limba română-70-premiul I-39,
-matematică-71-premiul I-40,
-cultură generală 48-premiul I-27,
-limba franceză-17-premiul I -5,
-limba engleză-6-premiul I-1.
Felicitări tuturor participantilor și mult succes în semestrul II!
Succes și la concursul național WINNERS unde s-au înscris 107 elevi, precum și la concursul internațional CANGURUL care se va desfășura pentru cls.III-XII pe 28 martie, iar pentru cls.I-II pe 11 aprilie!!Punctaj mare și multe premii!
OLIMPIADA DE EDUCAȚIE CIVICĂ
Echipajul școlii noastre, format din elevele:Toia Ariadna a IV-a A și Roman Adelina a IV-a B s-au calificat pentru faza județeană.Le urăm mult succes și le ținem pumnii!
CONCURSUL EVALUAREA ÎN EDUCAȚIE
Suntem foarte bucuroși deoarece un elev din școala noastră a ocupat locul I pe oraș, la clasa a II-a, la concursul organizat în data de 17 februarie 2008, etapa a II-a a concursului. Este vorba de elevul Buturugă Alexandru, de la clasa a II-a A, care a obținut 91 de puncte. Cu un punctaj foarte apropiat, 90 puncte, s-a situat pe locul III eleva Vieru Ana Maria urmată de eleva Barbu Cătălina cu 88 de puncte, ambele de la aceeași clasă. Mult succes în continuare!
O parte din învățătorii scolii au desfășurat activități comune cu elevii de la Liceul “Ion Creangă” din Chișinău în cadrul parteneriatului cu Colegiul Dimitrie Cantemir,precum și un frumos spectacol artistic cu ocazia primirii invitaților. Unii din elevii moldoveni au fost cazați de elevii școlii noastre care s-au dovedit a fi gazde primitoare .Urmează să mergem și noi la Chișinău..
Toți învățătorii au colaborat cu Asociația comunitară „ACASĂ LA BISERICĂ”reușind să facă mare bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă copiiilor săraci de pe lângă BISERICA SF. NICOLAE.
O mare realizare a cated rei învățătorilor a fost lansarea primului nr. a revistei pentru copii și părinți „Ștefăniță”, moment marcat printr-o manifestare artistică și popularizat de presa locală. Activitatea colectivului de redacție a continuat concluzionându-se în apariția unei ediții speciale de Crăciun și cooptarea de colaboratori.
Participând la simpozionul internațional „Visul unei nopți de iarnă” organizat la Maieru –Bistrița Năsăud la secțiunea reviste școlare , inițiatoarea proiectului, înv. Marta Panzaru a obținut premiul II.
Colaborăm permanent și cu revistele pentru elevi „Doxi” și „Universul meu”precum si cu revista’’Aripi deschise”
Cadrele din școala au participat la cursuri de formare continuă cum ar fi INIȚIERE ÎN I.T. ȘI AEL,STRATEGII DE APLICARE A NOULUI DOOM,ABILITAREA CORPULUI DE METODIȘTI,PROGRAMUL DE PREGĂTIRE „CHARACTER FIRST”.
Participarea la proiectele educaționale în colaborare cu Biblioteca Municipală „Radu Rosseti”, Grădinita cu prog. Prelungit nr.12, Caminul nr 13 , Grădinița Sf. Paul, ne-au întregit activitatea
Activități educative ca: serbări școlare,întâlniri cu colective de elevi din școală și din afara școlii în vederea schimbului de experiență,ședinte comune cu părinții și elevii, comemorări, vizite la bibliotecă, muzee, grădina zoologică,depuneri de coroane la monumentul eroilor, organizarea de expoziții pe diferite teme,concursuri între clase pe teme de circulație sau sanitare, organizarea de biblioteci la nivelul claselor, participări ale elevilor la concursuri de crație plastică, artistico-literare etc .au fost desfășurate de mai toate colectivele de elevi de la ciclul primar.
Colaborarea cadrelor cu autoritățile locale, presa, televiziunea locală ONE_TV care a difuzat pe postul local serbări școlare filmate la școala noastră,cu Casa de Cultură fac parte tot din activitatea noastră.
Inv.Marta Panzaru
avatar
Marta Panzaru

feminin
Numarul mesajelor : 16
Varsta : 49
Localizare : ONESTI
Data de inscriere : 19/03/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum