Comunicat de presa al AGIRo

In jos

Comunicat de presa al AGIRo

Mesaj  cronICAR la data de Sam Mai 23, 2009 8:24 pm

COMUNICAT DE PRESĂ

În aceste zile se lucrează în comisiile de dialog social, în cele de specialitate ale parlamentului, ale guvernului și ministerului la OUG nr 40/2009, la noile legi ale educației și la grilele de salarizare care vor stabili pentru viitor încadrarea și salarizarea în învățământ și în special la nivelul primar și preșcolar.

Asociația Generală a Învățătorilor din România a întâmpinat în ultimele luni un refuz din partea federațiilor sindicale de a accepta susținerea solicitărilor sale de a se aplica principiul unei salarizări egale la muncă și studii egale. AGIRo a demarat strângerea de semnături de la educatoare, învățători, institutori și profesori pentru învățământul primar și preșcolar în vederea unei încadrări și salarizări corecte în sistemul de învățământ. O salarizare în învățământ în funcție de vârsta copiilor ar însemna în sănătate a zecea parte din leafa unui medic geriatru pentru un medic pediatru și AGIRo respinge acest principiu.

Președintele și membrii Consiliului Director al AGIRo au decis să amâne acceptarea de funcții oferite pentru ei de federațiile sindicale rezervându-și dreptul de a conlucra cu acestea, de a le evalua acțiunile concrete în sprijinul celor din primar și preșcolar și de a lua doar la Congresul al XXX-lea din 27-30 august 2009 o decizie prin care AGIRo ar recomanda una sau alta dintre federații sau dacă se va constitui o federației doar a celor din învățământul primar și preșcolar.

Se reamintește sindicatelor să se decidă ce susțin și cum susțin ACUM pentru cei din primar și preșcolar. ACUM se decide la nivel legislativ viitorul pe termen lung. Succesele sau insuccesele lor din trecut sunt istorie și era de datoria lor să apere interesele cotizanților. AGIRo este interesată de ce vor decide sindicatele să susțină în următoarele zile și luni.

Articolul 8 din statutul AGIRo precizează: ,,Realizarea de parteneriate cu sindicatele și patronatul din domeniu pentru promovarea intereselor profesionale, sociale și materiale ale educatoarelor, învățătorilor, institutorilor, profesorilor,,.

De aceea s-a solicitat și se solicită sindicatelor sprijin pentru promovarea intereselor acestora. Până acum o singura federație (FEN) a acceptat să se angajeze că susține solicitările AGIRo și a propus un parteneriat cu aceasta.

AGIRo așteaptă FSLI și FSI Spiru Haret să ia și ele decizia susținerii unei salarizări egale la muncă și studii egale în forma propusă de AGIRo fiindcă și la acestea sunt cotizanți mulți dintre membrii AGIRo. Este prima condiție pe care o pune AGIRo înaintea oricărei alte eventuale oferte oricât de tentantă ar fi.

În numele Consiliului Director,
Viorel Dolha
președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România
avatar
cronICAR
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 10
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 02/05/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum