La multi ani, invatatori!

In jos

La multi ani, invatatori!

Mesaj  cronICAR la data de Joi Iun 04, 2009 9:16 pm

Redau mai jos un mesaj adresat nouă:

MESAJUL INSPECTORULUI ȘCOLAR GENERAL AL INSPECTORATULUI ȘCOLAR AL JUDEȚULUI BACĂU,
PROF. ADRIAN FUIOAGĂ, CU PRILEJUL ZILEI ÎNVĂȚĂTORULUI


Dragi elevi, stimați colegi, părinți,
reprezentanți ai comunităților locale,

Ziua învățătorului a intrat de multă vreme în calendarul afectiv și socio – profesional al celor care, într-un fel sau altul, ca beneficiari ai actului educațional ori ca deținători ai „cheilor” înfăptuirii acestuia, slujesc ideea perfectibilității ființei umane, paideia, conștiința că numai învățând ne descoperim pe noi și îi descoperim pe ceilalți, semenii noștri, devenind mai buni. Dacă răul vine și din ignoranță, cu siguranță că binele suprem e rezultatul cunoașterii, al acelei stări în care poți comunica și te poți comunica lumii, al acelui confort intelectual în care poți judeca lucrurile cu măsură, fără teama de a greși. Poți face toate acestea numai după ce ai fost la școală. Iar școala înseamnă învățătorul , numele generic al vocației de a-i crește pe copii și pe tineri, de a-i modela în spiritul valorilor umane fundamentale, de a le crea convingerea că sunt unici și că, învățând, sunt liberi și fericiți.

Iată de ce, paradoxal sau nu, în această zi a tuturor bucuriilor meritate, luând în considerare marele schimbări ce vor veni peste noi, se cuvine să adunăm energiile necesare spre a înfrunta noua ordine și pasionanta problematică a învățământului românesc. Iar pentru asta ne trebuie spirit critic. Pe care, uneori, să recunoaștem, l-am abandonat în virtutea unor inerții și iluzii ale efemerului.

De renașterea spiritului critic în învățământul nostru depinde renașterea societății românești în complicatul context al bătrânei și înțeleptei Europe.

De la înălțimea acestor deziderate, în numele tuturor colaboratorilor mei de la Inspectoratul Școlar al județului Bacău, vă felicit și vă doresc tuturor multă sănătate și putere de a birui scepticismul ce s-a instalat, de la o vreme, în școala băcăuană. Să fim optimiști cu măsură!

La mulți ani!
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,
PROF. ADRIAN FUIOAGĂ
avatar
cronICAR
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 10
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 02/05/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum