Plantare de arbori la Scoala "Nicolae Iorga" Bacau

In jos

Plantare de arbori la Scoala "Nicolae Iorga" Bacau

Mesaj  mesni la data de Mier Sept 23, 2009 8:44 pm

Copacul este un simbol pentru noi. În primul rând, ne reamintește de natură și de importanța protecției mediului. În al doilea rând, simbolizează cooperarea dintre școli din întreaga lume. Noi promovăm diversitatea culturală și toleranța.
In data de 21 Septembrie 2009 elevii Școlii cu Clasele I-VIII ,,Nicolae Iorga” Bacau au participat la o activitate deosebită. Au plantat copaci împreună cu alte școli din lumea întreagă. Primii copaci au fost plantați la amiază în Oceania. Urmând cursul Soarelui, noi copaci au fost plantați în Asia, Europa și Africa. În cele din urmă, lanțul de copaci a ajuns în cele două Americi. Evenimentul a devenit deja un succes.
Aproximativ 2000 de școli din 117 țări au plantat copaci împreună cu noi!
Ziua de -21 septembrie- este cunoscută ca Ziua Internațională a Păcii și am marcat acești copaci drept copacii păcii!

Activitatea s-a desfășurat în curtea școlii, cu participarea a peste 300 de elevi si cadre didactice în prezența reprezentanților de la APM și ARPM Bacău, consilierii Maria Ionos și Marius Huiban. S-au plantat 4 arbuști tuya și 2 puieți de arțar.
Această zi este organizată de ENO-Mediul Înconjurător Online, o școală globală virtuală, care își propune responsabilizarea pentru problemele de mediu și dezvoltare durabilă.
Este de asemenea o campanie, parte integrantă a Campaniei Un Miliard de Copaci lansată de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu.http://scoli.didactic.ro/scoala_nicolae_iorga_bacau/
avatar
mesni

feminin
Numarul mesajelor : 27
Varsta : 49
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 24/03/2008

Vezi profilul utilizatorului http://scoli.didactic.ro/scoala_nicolae_iorga_bacau/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum