SIMPOZION NATIONAL

In jos

SIMPOZION NATIONAL

Mesaj  DARIANA la data de Mier Feb 23, 2011 7:46 pm

SIMPOZION NAȚIONAL
EDIȚIA I, 2011
,,SĂ CINSTIM TRECUTUL ȚĂRII”

TEMA PROIECTULUI: ,,SĂ CINSTIM TRECUTUL ȚĂRII”
PARTENERI:
 INSPECTORATUL JUDEȚEAN ȘCOLAR, BACĂU
 PRIMĂRIA COMUNEI LUIZI CĂLUGĂRA, BACĂU
 ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ a VETERANILOR DE RĂZBOI, FILIALA “G – RAL EREMIA GRIGORESCU” – BACĂU

ECHIPA DE PROIECT:
COORDONATORI:
Institutor: Isabela-Elena Adam
Institutor: Cornelia – Agnes Dodan
MEMBRII:
Director: prof. Petru Ciurea
Primar: Mihai Funar
Președinte Filiala A. N. V. R. Bacău: G–ral.Fl.A.(r) prof. Alexandru A. Leonov
Profesor: Mitri Ștefan
Învățătoare: Mareș Alina
Învățătoare: Morozan Mariana

MOTIVAREA PROIECTULUI: Ca și alte discipline școlare, istoria este un obiect de studiu, care cuprinde învățături, sfaturi izvorâte din legi, fapte, obiceiuri și tradiții comunicate din generație în generație.
Noua programă este mai dinamică și îl îndeamnă pe elev să fie mai activ în studierea istoriei, de aceea am considerat necesar să venim în întâmpinarea elevilor și a nevoii lor de cunoaștere, cunoscând faptul că majoritatea lor nu posedă scrierile istorice sau materiale alternative informaționale.
Oferind elevilor modelele unor mari personalități ale poporului român, îi învățăm să muncească, să aibă încredere în forțele proprii, să respecte istoria și pe strămoșii lor, dar să respecte și pe cei din jurul lor și să nu uite nici o clipă că sunt români, fiii unui popor demn.
Din dorința de a căuta soluții la diversitatea de provocări cu care se confruntă tinerii, am considerat că este necesar să organizăm acest simpozion.

SCOPUL: Să contribuim la dezvoltarea personalității cu o înaltă conștiință națională, inițiată în valorile general – umane, naționale și responsabilă de trecut, prezent și viitor ; să îi ajutăm pentru a putea recepta și înțelege, de la cea mai fragedă vârstă, valorile autentice ale culturii și ale trecutului istoric; și de a forma respectul generațiilor ce vor veni, față de idealurile morale și patriotice ale fiecărei societăți.

OBIECTIVE URMĂRITE:
 Accentuarea colaborării școală – familie – comunitate;
 Cultivarea sensibilității față de trecutul istoric al patriei și față de actele de curaj înfăptuite;
 Dezvoltarea emoțiilor artistico – patriotice;
 Ușurarea cunoașterii și a înțelegerii trecutului și a tradițiilor patriei;
 Redarea unor povestiri sau întâmplări aflate de la veteranii familiei sau din sat;
 Formarea comportamentului moral – patriotic.
GRUPUL ȚINTĂ:
 cadre didactice (educatori, învățători, institutori, profesori), elevi și studenți
SECȚIUNI:
 Secțiunea I: referate, proiecte, lucrări științifice legate de tema simpozionului
 Secțiunea II: creații plastice (în acuarele sau carioci), colaje pe tema simpozionului
RESURSE:
 UMANE: CADRE DIDACTICE, ELEVI, STUDENȚI
 DE TIMP: 3 aprilie 2011, ÎNSCRIEREA PARTICIPANȚILOR
14 aprilie 2011, TRIMITEREA – PRIMIREA LUCRĂRILOR
31 mai 2011, EXPEDIEREA DIPLOMELOR
 MATERIALE: DIPLOME DE PARTENERIAT, DIPLOME DE PARTICIPARE
DATA PROIECTULUI: 14 aprilie 2011

REGULAMENT DE PARTICIPARE (Secțiunea I):
1. Înscrierea participanților:
Înscrierile se fac până la data de 3 aprilie 2011, la adresa de e-mail dariana_dodo@yahoo.com (responsabil cu publicarea) sau adamisabela@yahoo.com. Vă rugăm să completați toate rubricile din fișa de înscriere (Anexa 1 și 2).
Taxa de înscriere este în valoare de 15 RON / cadru didactic, elev sau student și se depune la BCR în contul RO94RNCB0318030523750001, pe numele DODAN CORNELIA - AGNES (soț - soție vor plăti o singură taxă).
Suma va acoperi cheltuielile pentru pregătirea mapelor simpozionului și trimiterea lor. Mapa va conține: diplomele de participare, și un CD / DVD cu materialele publicate (care conțin ISBN și ISSN).
Vă rugăm, în cazul în care depuneți taxa de participare pentru mai multe persoane, să specificați pentru care dintre participanți faceți acest lucru. În cazul în care altă persoană depune pentru dumneavoastră banii în cont, să vă specifice numele (asta se poate face și pe e-mail, împreună cu trimiterea chitanței scanate).

2. Redactarea lucrărilor:

Tehnoredactare:
Titlul lucrării: caractere Times New Roman 14, centrat Bold, urmat de numele autorului/autorilor (maxim 2 autori), funcția didactică, școala de proveniență cu caractere Times New Roman 12, italic aliniat la dreapta.
Lucrările se vor face în WORD 2003, vor fi redactate în format A4, cu diacritice, în Times New Roman 12. Lucrările vor conține: minim 2 pagini – maxim 3 pagini, pentru referate și comunicările științifice.
Lucrările vor avea obligatoriu menționată bibliografia folosită în redactarea lor.
Lucrările care nu respectă tematica propusă de organizatori nu vor fi luate în considerare.
Nu se acceptă lucrări fără semne diacritice!
Notă: Autorii își asumă întreaga răspundere privind conținutul textului redactat (comitetul de organizare își declină orice responsabilitate privind eventualele acuzații de plagiat la adresa textelor prezentate).

Trimiterea lucrărilor: numai în format electronic pe adresa de e-mail dariana_dodo@yahoo.com, cu mențiunea / subiectul ,, Pentru Simpozionul Național...” , până la data de 3 aprilie 2011.

REGULAMENT DE PARTICIPARE (Secțiunea II):

Fiecare lucrare va avea câte o etichetă care să conțină următoarele informații: – titlul, numele și prenumele elevului, clasa, școala și îndrumătorul (Anexa 2).
Fiecare elev poate să participe la secțiunea II cu două lucrări (una pentru desen și una colaj), sau una la alegere. Un cadru didactic poate coordona maxim 3 elevi.
Lucrările vor fi trimise într-un plic A4, pe adresa: MAREȘ ALINA (sau DODAN CORNELIA), Școala cu cls. I – VIII Luizi Călugăra, cu mențiunea ”Pentru Simpozion”, până la data de 3 aprilie 2011, data poștei.
Lucrările vor fi însoțite de un plic A4 autoadresat și cu timbru, pentru a vă putea trimite mapa simpozionului.
Lucrările nu se restituie!
Diplomele și CD / DVD vor fi expediate participanților, prin poștă, până pe 31 mai 2011.

Relații suplimentare la telefon: 0745890749 (Dodan Cornelia – responsabil cu publicarea) sau 0754033726 (Inspector școlar de specialitate, inst. Isabela-Elena Adam).


ORGANIZATORII NU RĂSPUND PENTRU LUCRĂRILE PENTRU CARE DATELE DE CONTACT NU AU FOST COMUNICATE CORECT ȘI COMPLET. (ÎN ACESTE CAZURI, LUCRĂRILE NU VOR FI LUATE ÎN CONSIDERARE).

PROMOVAREA ȘI MEDIATIZAREA PROIECTULUI:

Popularizare în presa locală.
Expoziție cu lucrările elevilor participanți.
Simpozionul (proiectul) se va finaliza prin publicarea tuturor lucrărilor într-un volum cu ISBN, cu același titlu și într-o revistă cu ISSN.


Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

ANEXA 1(Secțiunea I)
FIȘA DE ÎNSCRIERE SIMPOZION

”SĂ CINSTIM TRECUTUL ȚĂRII”

AUTORUL / AUTORII LUCRĂRII:

1. NUMELE....................................................PRENUMELE...............................................
SPECIALITATEA.................................................................................................................
TELEFON FIX / MOBIL .....................................................................................................
E-MAIL .................................................................................................................................
INSTITUȚIA ........................................................................................................................
ADRESA INSTITUȚIEI ......................................................................................................

2.NUMELE.........................................................PRENUMELE...........................................
SPECIALITATEA.................................................................................................................
TELEFON FIX / MOBIL .....................................................................................................
E-MAIL .................................................................................................................................
INSTITUȚIA ........................................................................................................................
ADRESA INSTITUȚIEI ......................................................................................................

TITLUL LUCRĂRII ................................................................................................................................................
ADRESA LA CARE DORIȚI SĂ PRIMIȚI MAPA ................................................................................................................................................
NUMĂRUL CHITANȚEI CU CARE S-A EFECTUAT PLATA ................................. (copie atașată, scanată și trimisă prin mail, împreună cu lucrarea)

ANEXA 2 (Secțiunea II)

Nr. crt
Numele și prenumele elevului
Titlul lucrǎrii
Secțiunea II (desen / colaj)
Clasa


avatar
DARIANA

feminin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 47
Localizare : BACAU
Data de inscriere : 23/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

EDITIA a II - a A SIMPOZIONULUI NATIONAL

Mesaj  DARIANA la data de Lun Mar 05, 2012 4:57 pm

Stimati colegi,

Va multumesc pentru ca ati fost alaturi de organizatori la desfasurarea primei editii a proiectului “Sa cinstim trecutul tarii”! Ne-a onorat participarea dumneavoastra la prima editie a Simpozionului National, care a avut aceeasi tema, de aceea tin sa multumesc, inca o data, participantilor!
Va anunt, cu bucurie, ca am demarat editia a II – a si va astept cu drag!

SIMPOZION NAȚIONAL
Ediția a II – a, 2012 - BACĂU, 29. aprilie 2012

TEMA PROIECTULUI: ,,SĂ CINSTIM TRECUTUL ȚĂRII”
SUBTEME: “Importanța zilei de 29 aprilie”
“Un omagiu adus veteranilor de război”
GRUPUL ȚINTĂ:
 cadre didactice (educatori, învățători, institutori, profesori), elevi și studenți
SECȚIUNI:
 Secțiunea I: referate, proiecte, lucrări științifice legate de tema simpozionului
RESURSE:
 UMANE: CADRE DIDACTICE, ELEVI, STUDENȚI
 DE TIMP:
1 aprilie – 22 aprilie 2012, TRIMITEREA – PRIMIREA LUCRĂRILOR
30 mai 2012, EXPEDIEREA MATERIALELOR
 MATERIALE: DIPLOME DE PARTENERIAT, DIPLOME DE PARTICIPARE
DATA PROIECTULUI: 29 aprilie 2012
REGULAMENT DE PARTICIPARE (Secțiunea I):
1. Înscrierea participanților:
Înscrierea se face odată cu trimiterea lucrărilor (numai în format electronic), la adresa de e-mail dariana_dodo@yahoo.com (responsabil cu publicarea), până la data de 22 aprilie 2012.
Vă rugăm să completați toate rubricile din fișa de înscriere (Anexă).
Taxa de înscriere este în valoare de 30 RON / cadru didactic, elev sau student și se depune la BCR în contul RO94RNCB0318030523750001, pe numele DODAN CORNELIA - AGNES (soț - soție vor plăti o singură taxă).
Suma va acoperi cheltuielile pentru pregătirea mapelor simpozionului și trimiterea lor. Mapa va conține: diplomele de participare, și un CD / DVD cu materialele publicate (cu ISBN).
Vă rugăm, în cazul în care depuneți taxa de participare pentru mai multe persoane, să specificați pentru care dintre participanți faceți acest lucru. În cazul în care altă persoană depune pentru dumneavoastră banii în cont, să vă specifice numele (asta se poate face și pe e-mail, împreună cu trimiterea chitanței scanate).

2. Redactarea lucrărilor:

Tehnoredactare:
Titlul lucrării: caractere Times New Roman 14, centrat Bold, urmat de numele autorului/autorilor (maxim 2 autori), funcția didactică, școala de proveniență cu caractere Times New Roman 12, italic aliniat la dreapta.
Lucrările se vor face în WORD 2003 sau 2007, vor fi redactate în format A4, cu diacritice, în Times New Roman 12. Lucrările vor conține: minim 2 pagini – maxim 3 pagini, pentru referate și comunicările științifice.
Lucrările vor avea obligatoriu menționată bibliografia folosită în redactarea lor.
Lucrările care nu respectă tematica și tehnoredactarea propusă de organizatori nu vor fi luate în considerare.
Nu se acceptă lucrări fără semne diacritice!
Notă: Autorii își asumă întreaga răspundere privind conținutul textului redactat (comitetul de organizare își declină orice responsabilitate privind eventualele acuzații de plagiat la adresa textelor prezentate).
Trimiterea lucrărilor: numai în format electronic pe adresa de e-mail dariana_dodo@yahoo.com, cu mențiunea / subiectul ,, Pentru Simpozionul Național – 2”, până la data de 22 aprilie 2012.

Diplomele și CD / DVD vor fi expediate participanților, prin poștă, până pe 30 mai 2012.

Relații suplimentare la telefon: 0745890749 (Dodan Cornelia – responsabil cu publicarea), după ora 13.

ORGANIZATORII NU RĂSPUND PENTRU LUCRĂRILE PENTRU CARE DATELE DE CONTACT NU AU FOST COMUNICATE CORECT ȘI COMPLET. (ÎN ACESTE CAZURI, LUCRĂRILE NU VOR FI LUATE ÎN CONSIDERARE).

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

ANEXĂ
FIȘA DE ÎNSCRIERE
SIMPOZION NAȚIONAL
EDIȚIA a II – a, 2012

”SĂ CINSTIM TRECUTUL ȚĂRII”

AUTORUL / AUTORII LUCRĂRII:

1. NUMELE....................................................PRENUMELE.......................................
SPECIALITATEA.................................................................................................................
TELEFON FIX / MOBIL .....................................................................................................
E-MAIL .................................................................................................................................
INSTITUȚIA .................................................... Director, ....................................................
ADRESA INSTITUȚIEI ......................................................................................................

2. NUMELE.........................................................PRENUMELE..................................
SPECIALITATEA.................................................................................................................
TELEFON FIX / MOBIL .....................................................................................................
E-MAIL .................................................................................................................................
INSTITUȚIA .................................................... Director, ....................................................
ADRESA INSTITUȚIEI ......................................................................................................

3. TITLUL LUCRĂRII ..............................................................................................

4. ADRESA LA CARE DORIȚI SĂ PRIMIȚI MATERIALELE: ........................
5. NUMĂRUL CHITANȚEI CU CARE S-A EFECTUAT PLATA ..................... (copie atașată, scanată și trimisă prin mail, împreună cu lucrarea)
avatar
DARIANA

feminin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 47
Localizare : BACAU
Data de inscriere : 23/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum