Întâlnire a Consiliului Director al AGIRo la Slobozia

In jos

Întâlnire a Consiliului Director al AGIRo la Slobozia

Mesaj  SFetnicul la data de Lun Feb 23, 2009 9:16 pm

Asociația Generală a Învățătorilor din România, în urma consultării filialelor din țară, a demarat demersuri de tip revendicativ pe lângă Ministerul Educației, Cercetării și Inovării.

În acest sens, recent, s-a întrunit la Slobozia, Consiliul Director al AGIRo, la care au participat:
Viorel Dolha - președintele AGIRo
Dănuț Parpală (Teleorman), Victoriana Aprilia Gălbenuș (Ialomița), Gheorghe Amaicei (Neamț), Adina Tulbure (Constanța) și Ionel-Cătălin Diaconu (Bacău) - membri

Redau mai jos, așa cum au fost postate pe forumul asociației, precizările domnului președinte Dolha, cu privire la acest eveniment:

In acest sfarsit de saptamana a avut loc la Slobozia sedinta Consiliului Director al Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania.
Pe ordinea de zi au fost:
- Dezbaterea situatiei profesorilor pt primar si prescolar avand in vedere ca s-a finalizat votarea bugetului care pana acum a fost un motiv de amanare a aprobarii ordonantei de urgenta in Guvern.
- Demersuri privind pozitia noastra fata de grila de salarizare in care dorim ca profesorii pt primar si prescolar sa nu fie platiti mai putin decat ceilalti profesori. Despre grila de salarizare si diminuarea diferentei intre incadrarea tuturor invatatorilor in comparatie cu profesorii
- Despre miscarea de personal intre rural-urban
- Despre propunerea ca 4-6 ani de liceu pedagogic sa fie echivalata cu modulul pedagogic din invatamantul superior astfel ca un invatator care termina si o alta facultate sa poata deveni profesor fara sa mai urmeze acel modul
- Despre liceele pedagogice ca licee vocationale (asemenea celor de arta, sport, a seminariilor teologice). Credem ca este oportun contactul cu disciplinele pedagogice inca de la 14 ani. Absolventii acestora au dovedit ca sunt un castig indiferent ce cariera au ales in continuare. Pentru a imbratisa cariera didactica vor trebui sa urmeze si invatamant superior fiind scutiti insa de parcurgerea si a modulului pedagogic.
- Despre presiunea venita din partea colegilor de a infiinta sindicate judetene si o federatie a celor care activam in primar si prescolar. Pozitia AGIRo este sa amanam o astfel de decizie si sa mai facem o incercare de parteneriat cu sindicatele existente din care sa avem garantia ca drepturile noastre sunt aparate si ca in textul legii se va defini si rolul asociatiei profesionale cu reprezentare in structurile consultative din sistemul de invatamant alaturi de sindicate si patronat. In Comitetul Economic și Social European (CESE) este obligatorie si prezenta ONG-urilor, a asociatiilor profesionale. Romania a fost obligata sa trimita si astfel de reprezentanti pe langa cei ai sindicatelor. In Comisia de Dialog Social de la Bucuresti exista doar reprezentanti ai patronatului si sindicatelor si niciunul din partea societatii civile, a asociatiilor profesionale
- Despre accesarea unor fonduri cu aplicant AGIRo
- Despre grila pt acordarea gradatiei de merit si evaluarea activitatii cadrelor didactice
- Despre organizarea de catre AGIRo in parteneriat cu MECI a unor concursuri scolare cu premii dar fara taxa. Concursurile vor avea deschidere internationala (cu participarea si a sucursalelor AGIRo de peste hotare), vor fi gestionate de asociatiile/sucursalele noastre judetene/de sector. Va fi cautat si parteneriatul sindicatelor, al asociatiilor de parinti, elevi, sponsori.
- Despre publicatiile AGIRo
- Despre organizarea congresului al XXX-lea al AGIRo in Piatra Neamt in ultimele 3-4 zile din august 2009.

Doamna Ministru Ecaterina Andronescu a fost informata despre adunarea Consiliului Director al AGIRo. Ne-a sunat in chiar timpul sedintei noastre in 20 feb la 18.30 la cateva minute de la votul final asupra bugetului. A fost o confirmare ca este in continuare aproape de invatatori asa cum a fost la congresul din septembrie care i se datoreaza in foarte mare masura. Ne-a dezvaluit ca a avut un program infernal in ulimele saptamani (asa cum banuiam si cum era si firesc sa fie avand in vedere preluarea de curand a ministerului si eforturile pt buget). A ramas ca saptamana viitoare sa stabilim cand va primi o delegatie a noastra.


Viorel Dolha

Vom reveni cu precizări despre demersurile AGIRo cât de curând.
avatar
SFetnicul
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 16/03/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.sfetnicul.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum