Doneaza catre AGIRo 2% din impozitul deja platit

In jos

Doneaza catre AGIRo 2% din impozitul deja platit

Mesaj  SFetnicul la data de Mar Feb 24, 2009 8:44 pm

Vireaza 2% din impozitul deja platit in 2008 pentru Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania

Ce este 2%?

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
Puteti directiona 2% din valoarea impozitului dvs. deja platit în 2008 spre Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania. Dacă nu o faceti dumneavoastra statul oricum va directiona el aceasta suma deja platita de dumneavoastra in 2008 catre organizatiile considerate de el de interes public. Nu va costa nimic!

Ce trebuie sa faceti pentru ca cei 2% să ajunga la Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania?

A. Daca in 2008 ati avut doar venituri din salarii:
Pasul 1. Trebuie sa solicitati angajatorului (angajatorilor –daca ati lucrat in mai multe locuri) fisa fiscala (fisele fiscale- daca ati lucrat in mai multe locuri) cu salariul si impozitul pe anul 2008
Pasul 2. Faceti o copie xerox dupa fisa/fisele fiscale
Pasul 3.Descarcati formularul Cererea 230 atasata mai jos si completati doar:
Capitolul I. Date de identificare ale contribuabilului care sunteți dumneavoastră (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc.)
Capitolul II. 2. Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult ESTE DEJA COMPLETAT . Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Lasati casuta necompletata.
Semnati si puneti data
Pasul 4. Copia de pe fisa fiscala (fisele fiscale- daca ati lucrat in mai multe locuri) si Formularul 230 atasat mai jos completat trebuie sa ajunga pana in 15 mai la administratia financiara a domiciliului dvs. La administratia financiara pe raza careia aveti domiciliul puteti la alegere:
-sa depuneti personal documentele
-sa le trimiteti prin posta
-sa vi le duca cineva in locul dumneavoastra
GATA!
Oricine (sotul, sotia, rudele, parintii elevilor etc) poate directiona 2% din impozitul pe 2008 catre asociatia noastra procedand la fel.

B.Doar daca ati avut in 2008 si alte venituri in afara de cele din salarii (activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala) solicitati administratiei financiare formularul Declaratia 200 sau v-o trimitem noi la cerere, iar la Capitolul III completati cu datele noastre:
Denumire entitate nonprifit: ASOCIATIA GENERALA A INVATATORILOR DIN ROMANIA
Cod fiscal: 23564572
Cont bancar:RO32CECEAR0137RON0355948

avatar
SFetnicul
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 43
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 16/03/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.sfetnicul.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum